сряда, 11 юли 2012 г.

Как да изберем подходяща пура?


Пури
Избора на пура е много важен. Може много лесно да влезнете в магазина и да вземете скъпа пура, което да гарантира, че е добра, но не винаги е така. Поради тази причина има някои тънкости при избора на пура.

Добрата пура трябва да е мека при стискане между двата пръста. Пурите трябва да са гувкави на пипане, еластични, но същевременно не трябва да се опипват празнини. Също така не трябва да имат по-твърди или по-меки участъци или пък да издават леко пращене. Пурата има свежа обвивка и същевременно леко мазна. Ако пурата е твърда или пука, по-добре да я избягате, защото това е знак, че тя не се съхранява подходящо.

Дължината на пурата и диаметърът са свързани с нейния интензитет. Ако се начинаещ, по-тънка и дълга пура е по-добре за вас, отколкото къса и дебела.

По тъмните пури обикновенно са по-сладки, причината за това е конжентрацията на захар в листата им. По-леките пури са подходящи през деня, а късите за ограничено време. Обратно за това, вечерта, когато имате повече време, изберете по-дълга и по-тежка пура.

Ето и още няколко съвета:

1- винаги питайте околните дали имат нещо против да запалите пура. Правилото не важи ако се намирате на място за пушачи.

2- Пурата никога не се отказва, дори ако не пушите, можете да я дадете на близък приятел.

3- Пурите никога не се пушат прави, което означава, че винаги трябва да сте удобно настанени и седнали.


Вижте още какви видове биват пурите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар