вторник, 10 юли 2012 г.

Как да съхраните вашата пура?

Кумидор за пури
Пурите се съхраняват в хумидори, където те могат да отглежаат от 9 месеца до над 2 години. Кумидора е направено от кедрово дърво и осигурява ниските температури и влажността от 65-75%, която е необходима на една пура, за да бъде запазена. Също така кумидора предпазва вашата пура от резки климатични промени.Хумидорите биват няколко вида:

Настолни хумидори- използвани най-вече за домашни условия и са изработени от висококачествена дървесина, както така е снабдена с овлажнител и хидрометър. Това е класическия хумидор представляващ кутия/тии.

Шкафове- този вид хумидор е най-вече за  магазини,ресторанти,клубове и други подобни места, където се изисква голяма вместимост за пурите. Изглежда като витрина.

Хумидорна стая- от името може да подразбирате, че става въпрос за цяла стая.  Срещат се в специализираните за продажба на пури магазини и някои клубове, където има голяма клиентела желаеща пури. В стаята се вгражда инсталация за увлажняване на въздуха, за да осигури необходимите условия на пурите, за да не се развалят.

Транспортни хумидори- често се използват при пътуване и вместимостта им е малка.

Ако нямате хумидор, не трябва да купувате повече пури, отколкото може да изпушите за няколко дни. Друга алтернатива е, пурите да се съхранят в хладилника, в който се поставя мокра гъбичка, но този метод е краен и не се препоръчва.

Ако пурата ви е опакована с тубос или целофан, тя може да запази влажността си 3-4 дена. Някой марки слагат тънък лист от кедрово дърво под целофана  или тубоса, което се смесва с аромата на пурата. Този тънък лист може да се използва при запалването на пурата.

При покупва на вашите пури трябва да внимавате дали те се съхраняват добре. Пурите винаги трябва да се взимат от доказали са се магазини, които съхраняват пурите по най-добрият начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар