събота, 14 юли 2012 г.

Кога е подходящо да се пушат пурите и с какво е най-подходящо?


Кога може да пушите пура? Естествено, отговорът на този въпрос е когато пожелаете. Никой не може да Ви каже кога да пушите пура. И въпреки фактът, че цигарите се пушат, за да се набави нужната доза никотин в организма, а пурите се пушат само за удоволствие, както при цигарите, така и при пурите, може да пушите когато пожелаете. Според д-р Галин Ганчев, най-доброто и подходящо време за пушене на пура, е след вечеря, но това все пак е лично мнение.
Пура с коняк

С какво върви пурата? Тук също няма някакви строги правила, които трябва да спазвате. Чисто и просто, както за всяка напитка си има подходящо мезе, така и пурите по-вървят с някои определени храни и напитки. Сега ще Ви спомена някои от тях.

Неслучайно, на първо място е алкохолът. Тъй като тютюнът, който се съдържа в пурите е много по-ароматен от този, който е в цигарите, по време на пушене на пурата, се отделят ароматни въглеводороди, които се разтварят с алкохола и така стават по-достъпни за рецепторите. Също така, алкохолът добавя част от своя аромат към аромата на пурата. По-голяма част от пушачите на пури предпочитат ром, коняк или малцово уиски. Французите дори, си имат традиции по отношение на коняка и пурата, така наречените три С – Cafе-Cognac-Cigare (кафе-коняк-пура). Пурите вървят и с неалкохолни средства – кафе, кола, грозде, пушени бадеми и т.н. И не на последно място е добрата компания – стари приятели, интересен филм или книга, или в най-лошия случай, компанията на английски хрътки пред камината.


На края може да обобщим, че силните пури вървят със слабо ароматни алкохолни напитки и обратно, по-леките пури вървят повече със силно ароматни алкохоли. Без значение кога и с какво ще пушите пура, най-важното е да сте отпуснати, да пушите бавно, за да може изцяло да се отдадете на аромата на пурата си. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар